Min vision var och är att  skapa en unik mötesplats med helhetssyn, som skall bidra och inspirera till ett hållbart sätt att bygga och bo samt bedriva verksamhet. Ledorden är Rekreation-Inspiration-Människa-Miljö. Vi vill erbjuda olika former av rekreation och avkoppling i en allt stressigare tillvaro, i en  miljö  där naturen och växter har en betydande roll. Vi vill inspirera till ett hållbart byggande, och vi vill dessutom  ge inspiration genom kreativa och njutbara upplevelser. Vi välkomnar och vänder oss till alla människor som vill ta del av vårt hus och verksamhet. Enskilda, Grupper, Företag, Offentlig sektor…Miljön och miljöhänsyn är viktig för oss . Både när det gäller  verksamhet och hus är vår strävan att lämna ett  så litet fotavtryck som möjligt, att berika istället för att smutsa ner, samarbeta istället för motarbeta.

Det började med en liten flickas dröm om ett växthus..

När jag var liten så brukade jag följa med min far till bygdens plantskola. Jag sprang alltid direkt in i växthuset och satte mig bland pelargoner och tomatsticklingar och njöt i fulla drag av doften, värmen, färgerna, medans pappa valde perenner utanför. Det var något väldigt speciellt med att få vara där tyckte jag,  och redan då var jag på det klara med att , ett växthus skulle jag någon gång ha!!! Det skulle dröja några år dock..

Det tog åtta år att förverkliga min dröm om en hållbar mötesplats där ett växthus hade en central roll. Växter och växande har alltid legat mig varmt om hjärtat, det och ett genuint intresse för människor. Jag började med två tomma händer och en tomt och ett huvud fullt av idéer, och kanske var det till en början endast jag själv som trodde att drömmen skulle besannas. Det har varit fantastisk att få arbeta med min vision, min dröm, och i slutet av Juli 2014 togs första spadtaget , slutet på en lång projekterings -fas, och början på en annan! Många fantastiska människor har jag mött på vägen som på ett eller annat sätt bidragit till att detta skulle kunna realiseras vilket jag känner stor tacksamhet för. Nu är det ni gäster som får Uppgrenna Naturhus att blomma och nå sin fulla potential och det är så fantastiskt roligt att se huset fullt av både växter och människor!

Välkommen till min dröm!

Bodil Antonsson