Uppgrenna Naturhus är unikt och det första naturhuset som byggts för kommersiell verksamhet. Huset har en kombination av energioptimerat uppvärmningssystem och ett eget kretsloppssystem, där alltifrån materialval som till energiförbrukning är miljögenomtänkt. Tanken var att bygga en byggnad för kommersiellt syfte, men att göra det i samklang med naturen och för människan. Ambitionen med byggnadens formspråk är att knyta an till den tidigare ladan med ny design, som möjliggör kretsloppets medelhavsväxtlighet under glas.

Detta Naturhus är en vidareutveckling av arkitekt Bengt Warnes Naturhus. I huset finns “medelhavet”, en stor växtbädd och med plats för en god fika på terrassen med bedårande utsikt över Vättern. Vinterträdgården ”Citronlunden”, är en vinterträdgård med citron och limeträd, där doften av citrusblom kan vara bedövande underbar. Båda växthusen och alla dess växter fungerar dels som lisa för själen men har även en viktig uppgift i kretsloppssystemet och reningen.

På loftet orienten under det stora glastaket finns en 120 kvm stor terrass, för yoga, meditationer, avkoppling och mindre konserter. I den isolerade delen finns även samvaro och mötesrum.

Huset har 9 bäddar och kan hyras för att uppleva att bo och vistas i ett naturhus under några dagar.

Hela huset är byggt och avsett för återhämtning och inspiration. En oas att hämta kraft ur!

Välkommen!